İkinci el araba alırken sizler de kilometresi düşük, başta motoru olmak üzere teknik aksamları sağlam, hasarsız, istediğiniz donanım özelliklerine sahip aracı bulmak istiyorsanız; birkaç hususa dikkat etmeniz gerekecektir.
Peki her araba alınır mı, ikinci el araba alırken nelere dikkat etmeliyiz, ikinci el arabayı nasıl kontrol etmeliyiz?İkinci el araç alırken yapılması gereken en doğru çözüm araca oto ekspertiz yaptırmak olacaktır. Oto ekspertiz ile satın almayı düşündüğünüz aracı, detaylı bir şekilde inceletme imkanına sahip olursunuz.
Oto ekspertiz sonucunda, incelenen tüm noktalar ve yapılan test değerleri size rapor halinde sunulur.
Ancak, satın almak istediğiniz ikinci el araca oto ekspertiz yaptırmak istemiyorsanız ya da oto ekspertiz yaptırırken dikkat etmeniz gereken durumlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız ikinci el araba alımının detaylarını sizler için derledik:
İkinci El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
- İkinci el aracı ister sahibinden ister bir bayiden alacak olun yapmanız gereken ilk ve en önemli şey alacağınız ikinci el aracın servis kayıtlarını kontrol ettirmek olmalı. Motor ve şanzuman gibi aksamların durumu incelenmeli.
- İkinci el aracınızın kilometresinin orijinal olup olmadığına baktırılmalı.
- Aracın kaza ve hasar durumu araştırılmalı, hasar durumu var ise bunun araçta ne gibi onarımlarla giderildiği öğrenilmeli. Boyanan parçalar incelenip aracın şase denilen iskelet yapısında herhangi bir hasar olup olmadığı kontrol ettirilmeli.
- İkinci el araç alırken, aracın periyodik bakımlarının düzenli olarak yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir.
- Aracın motor uyarı lambasının yanıp yanmadığı kontrol edilmeli; eğer lamba aralıksız / sönmeden yanıyor ise bu aracınızın motorunda bir arıza oluştuğuna işaret olabilir.
- Aracınızın motorunda bir yağ kaçağı, radyatöründe ya da radyatör sisteminde yer alan borularda bir sıvı kaçağı olup olmadığı kontrol edilmeli.
- Aracınıza ait bir trafik cezası bulunup bulunmadığın bakılmalıdır.
- Aracınızın olası bir kazada en çok etkilenecek ve zarar görecek olan ön kısmı - motor ve ön takımı detaylıca kontrol edilmelidir.
Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?
Oldukça önemli olan bir diğer konu da aracınıza dair herhangi bir pert kaydı ya da hasar kayıdının olup olmadığının öğrenilmesidir. Eğer aracın pert ya da hasar kaydını öğrenmek için yapmanız gereken tek şey
Tramer sistemi üzerinden Araç Hasar Kaydı Sorgulama yaptırmaktır.
Tramer sistemi ; aracınızın plakasını yazıp 5664'e gönderdiğinizde, aracın hasar tarihini ve hasar tutarını anında öğrenebildiğiniz bir sistemdir.
Eğer aracınızın hasar kaydını şase numarası ile öğrenmek istiyorsanız HASAR S yazıp boşluk bıraktıktan sonra 5664'e göndererek hasar kaydını öğrenebilirsiniz.
Araç Hasar Kaydı Sorgulama ile araçtaki her hasarı tespit edemezsiniz. Çünkü Tramer'de hasar kaydı sorgulama sadece sigorta şirketlerine bildirilen hasarlar için geçerli bir sistemdir.
PratikAraba olarak, 1968'den günümüze uzanan tecrübe ve bilgi birikimiyle, satın almayı düşündüğünüz aracı Pro-Pratik Ekspertiz ile birlikte kontrol edebiliriz.
Böylece ikinci el araç alımında karar vermenize yardımcı oluruz.
Pro-Pratik Ekspertiz kapsamında yaptığımız işlemlerle ilgili PratikAraba servisimizi arayabilir ya da
https://www.pratikaraba.com/oto-ekspertiz-nedir.html linkinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Oto Ekspertiz Fiyatı Nedir?
Oto ekspertiz fiyatları aracınıza yaptırmayı düşündüğünüz oto ekspertiz kapsamına göre değişmektedir.
Örneğin bir pakette motor – mekanik, boya – kaporta, dyno motor performans kontrol ve testleri bulunurken başka bir pakette bunlara ilave olarak fren- süspansiyon- yanal kayma, araç iç-dış kontrolleri de bulunabilmektedir.
Bu sebeple
oto ekspertiz fiyatı seçeceğiniz paket içeriğine göre değişiklik göstermekle beraber ortalama
450 – 1500 TL arasındadır.
Aracınızın oto ekspertiz işlemleri için periyodik bakımı için PratikAraba'yı arayabilir ya da
https://www.pratikaraba.com/randevu-al.html linkinden randevu oluşturabilirsiniz.
Oto Ekspertiz'de Fren Testi
Dyno Testi Nasıl Yapılır?
Yanal Kayma Testi Nedir Nasıl Yapılır?Aracınızın Periyodik Bakım Fiyatını Hesaplayın