Araçlarda Metalik Renk Ne Demek?
Araçlarda metalik renk, araçların dış yüzeyinde kullanılan özel bir boya türü olup normal boya ile karıştırılmış küçük metalik parçacıklar içermektedir.
Metalik boya içindeki bu parçacıklar ışığı farklı bir şekilde yansıtarak yüzeyin metalik, parlak veya ışıltılı görünmesini sağlamaktadır.
Araçlarda metalik renk, araçların hem daha lüks hem de sofistike bir görünüm kazanmasına yardımcı olarak ışığın altında çok çarpıcı bir etki yaratmaktadır.
Ancak unutulmamalıdır ki metalik boya, diğer boya türlerine göre daha pahalıdır ve onarım maliyeti de daha yüksek olabilmektedir.
Araçlarda metalik renk boya uygulaması da opak boyaya nispeten daha zahmetli ve boya yüzeyindeki hataları daha fazla gösterme eğiliminde olabilmektedir.
Metalik Oto Boyası Nedir?
Metalik oto boyası, araçların dış yüzeylerinde kullanılan özel bir boya türü olup normal boya ile karıştırılmış küçük metalik parçacıklar içermektedir.
Metalik oto boyası, araçların farklı veya zevke göre benzersiz bir görünüm kazanmasına olanak tanıyan geniş bir renk yelpazesine sahiptir.
Metalik oto boyası, diğer boya türlerine göre daha pahalıdır ve onarım maliyeti de daha yüksek olabilen bir boya türüdür.
Metalik oto boyası uygulaması için, özel bir uygulama tekniği kullanılması gerekmekte olup bu da boyama işleminin nispeten daha uzun süremesine neden olmaktadır.
Metalik ve Opak Boya Farkı Nedir?
Metalik boya ve opak boya arasında belirli farklar bulunmakla beraber en temel fark, içerdikleri pigmentlerin farklı olmasıdır.
Metalik boya, normal boya ile karıştırılmış küçük metalik parçacıklar içerirken opak boya tamamen mat bir görünüme sahiptir ve içinde metalik pigmentler bulundurmayan boya türüdür.
Metalik boya daha parlak ve ışıltılı bir görünüm sunarak aracın yüzeyindeki çizikleri, tozları ve diğer kusurları daha az gösterme özelliğine sahipken opak boya aracınıza mat bir görünüm sunup araç yüzeydeki kusurları daha çok gösterebilmektedir.
Metalik boya ve opak boya arasındaki başka fark da uygulamada kullanılan yöntemlerdir.
Metalik boya uygulandığında boya yüzeyine farklı açılardan ışık yansıttığı için uygulamanın oldukça hassas yapılması önemlidir.
Opak boya ise metalik boyaya oranla daha kolay uygulanabilmekte ve genellikle daha az işlem gerektirmektedir.
Metalik boya opak boyaya göre daha maliyetli bir işlem gerektirmektedir.
Metalik boyanın daha özel bir formüle sahip olması, daha fazla işçilik gerektirmesi ve daha az kullanılması metalik boyayı maliyetli hale getirmektedir.
Metalik Boya Nasıl Atılır?
Metalik boya atmak, doğru malzemeleri ve teknikleri kullanarak özenli bir işlem yapmayı gerektirmektedir.
Metalik boya nasıl atılır, sorusunun cevabını şu şekilde verebiliriz:
- Metalik boya atma işlemi öncesinde aracın yüzeyinin temiz, kuru, pürüzsüz olması gerektiği için aracın yüzeyi iyice temizlenmekte ve gerekli görülürse zımparalanmaktadır.
- Aracın yüzeyinin temizlenmesinin ardından metalik boya ile normal karıştırılarak boyayı uygulama aşamasına geçilmektedir.
- Metalik boya atma püskürtme tabancası kullanılarak yapılmaktadır. Metalik boya atma işlemi 3-4 kat ince tabaka halinde yapılmakta olup her işlem arasında boyanın kuruması için benlenmektedir. Metalik boya atma esnasında püskürtme tabancası aracın yüzeyine yakın tutulması ve boyayın her bölgeye eşit şekilde atıldığından emin olunması grekmektedir.
- Metalik boya atma işleminin son aşaması da vernik uygulamasının yapılmasıdır. Metalik boya atma işleminde vernik uygulamak aracın yüzeyinin daha parlak olmasını ve aracınızın çizikler karşı daha dayanıklı hale gelmesini sağlamaktadır.
Metalik Boya Üzerine Vernik Atılır mı?
Metalik boya üzerine vernik atılabilmektedir.
Vernik, metalik boyanın parlaklığını artırmakta ve aracın yüzeyini olası çiziklere karşı korumaktadır.
PratikAraba ekibi olarak metalik boya atma işleminde vernkleme yapılmasını tavsiye ediyoruz.
Vernik uygulaması, genellikle metalik boyanın uygulanmasından birkaç saat sonra gerçekleştirilmektedir.
PratikAraba ekibi olarak metalik boyanın üzerine en az iki kat vernik uygulanması yaptırmanızı öneriyoruz.
PratikAraba Hasar Takip Ünitesi Nedir?
PratikAraba hasar takip ünitesi; aracınız çarpışma sonrası veri kaydı yaparak aracın kaza sonrasındaki hareketleri, çarpışma gücü ve etkileri hakkında bilgi toplamak için kullanılan bir cihazdır.
Hasar takip ünitesi aracınızın kazaya karışması durumunda kaza anında meydana gelen hız, ivme, frenleme, gaz pedalı pozisyonu, araç yönü ve koltuklardaki yolcu sayısı gibi birçok önemli veriyi kaydetmektedir.
Hasar takip ünitesi; araçların hava yastıklarının çalışmasına yardımcı olan sensörlerin haricinde sürücü, yolcu ve araç güvenliği için tasarlanmış bir dizi güvenlik teknolojisine de bağlıdır.
Hasar takip ünitesi; çarpışma durumunda araçtaki verileri kaydederek aracın tamir edilmesi veya yeniden yapılandırılması gibi durumlarda araç üreticileri, sigorta şirketleri ve yetkili servisler tarafından kullanılabilmektedir.
PratikAraba hasar takip ünitesi çarpışma sonrasında aracınızdaki verileri kaydederek aracınızın hasarının tespiti ve tamir süreci için kullanılan bir cihazdır. Hasar takip ünitesinin kaydettiği veriler hem aracınızın tamir edilmesi veya yeniden yapılandırılması sırasında güvenliğin sağlanmasına yardımcı olmakta hem de tazminat davalarında delil olarak kullanılabilmektedir.
PratikAraba servisimizde, aracınıza dair tüm bakım ve onarım işlemlerini
TSE 12047 "
A" kalite servis standartlarında yapmaktayız.
1968' den günümüze uzanan tecrübe ve bilgi birikimine sahip olan
PratikAraba ekibi olarak bakım ve onarım esnasında marka üreticisi tavsiyesine uygun
orijinal ve
OEM (Original Equipment Manufacturer) onaylı yedek parça kullanmaktayız.
Araç metalik boya işlemi için
PratikAraba servisimizi arayabilir ya da
www.pratikaraba.com/periyodik-bakim.html linkinden içeriğimize ulaşabilirsiniz.
Motor Arıza Lambası Nasıl Silinir?Oto Ekspertiz Nedir?Aracınızın Periyodik Bakım Fiyatını Hesaplayın